Oulun Kickboxing Ry Historia

Historian havinaa..

Oulun Kickboxing ry:n historia juontaa juurensa vuoteen 1993, jolloin Mika Wirtanen perusti seuran ja veti ensimmäisen alkeiskurssin. Seura tunnettiin aluksi nimellä Oulun Thai- / Kickboxing, mutta vuonna 1996 seuran nimi vaihdettiin nykyiseen muotoon. OKB on täten selkeästi Oulun vanhin potkunyrkkeilyseura. Seura toimi aluksi Raksilan uimahallin judo- ja nyrkkeilysaleissa. Vuosituhannen vaihteessa lähdimme Oulun Krav Maga -seuran mukaan perustamaan Oulun Kamppailuklubia, joka toimi kuusi vuotta Limingantullissa. Tätä nykyä salimme sijaitsee Hiukkavaarassa, armeijan entisillä kasarmeilla. Salimme on hyvin varusteltu ja siellä voidaan pitää monipuolisia harjotuksia, jotka eivät painotu pelkkään  tekniikkaan, vaan myös esim. lihaskuntoharjoituksiin.

Seuramme asenne on rento ja reipas, mutta tinkimätön. Treenit ovat fyysisesti kovia, mutta antoisia. Rivitreenaajan ei tarvitse vetäjille pokkuroida, mutta hänen tulee muistaa käyttäytyä harjoituksissa asiallisesti ja kuunnella vetäjän puhuessa. Seuran harrastajat ovat mukavaa väkeä ja tulevat toimeen toistensa kanssa. Treeneissä ei tappelunhaluisia kauaa katsota. Moitteeton käytös harjoitusten ulkopuolella on jäsenyyden edellytys.

Seuralaiset myös kokoontuvat muiden harrastuksien ääreen, kuten kesäisin pelaamaan jalkapalloa. Tarpeen vaatiessa  järjestetään virkistyspäivä, jolloin lähdetään porukalla kauemmaksi eksoottisiempien lajien kuten keihäänheiton tai paintballin pariin.

Kilpailijamme lähtevät otteluihin hyvin harjoitelleina ja vahvasti motivoituneina. Kisoissa otellaan loppuun asti täysillä, kaikkensa antaen. Seurasta löytyy kokemusta ja taitavia, monenkokoisia treenikavereita kilpailuihin valmistautuvalle, joten harjoittelun tuloksena selviytyy erilaisista ottelijoista, niin tyylin kuin kovuudenkin puolesta.

Oulun Kickboxing Ry on Suomen potkunyrkkeilyliiton jäsenseura.

 

okb_ohjaajatreenit_ja_sparrit__00153_130313__mg_1922-1024x682

Järjestämme kaksi kertaa vuodessa harjoitteluleirin, jonka yhteydessä pidetään myös vyökokeet. Leiristä puhuttaessa ei tässä yhteydessä tarkoiteta telttamajoitusta, vaan kyseessä on salilla päivisin pidettävä leiri. Leiri on yleensä kaksipäiväinen, ja molempina päivinä vedetään kahdet treenit, aamu- ja iltapäivällä. Pyrimme hankkimaan vetäjäksi parhaan mahdollisen osaajan, kuitenkin siten, että sama henkilö ei vedä montaa leiriä peräkkäin. Leirejä ovat vetäneet mm. Pasi Rantala, Mathias Klockars sekä Petri Reima, jotka kaikki ovat potkunyrkkeilyn maailmanmestareita. Edellisten lisäksi Fred Royers Hollannista ja Jonny Andreasson Ruotsista ovat käyneet vierainamme opettamassa.

112012-leiri-1024x682Kuva marraskuun 2012 leiriltä. Vetäjänä Sami Tomann

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑