Varusteohjeita

Jotkin varusteet, kuten alasuojat tai vaikkapa käsisiteet voivat ensi kertaa laitettaessa aiheuttaa päänvaivaa. Tällä sivustolla on joitakin vinkkejä mm.varusteiden pukemiseen. Useat varusteet, kuten vaikka käsisiteet voidaan sitoa monella eri tavalla, joten yhtä oikeaoppista tapaa ei välttämättä ole. Etsi itsellesi oikea tapa ja vinkkaa vaikka kaverille jos oikein hyvän löydät.

Yleisesti kannattaa heti varusteiden hankinnan jälkeen sovittaa ne kotona itselle sopivaksi. Esimerkiksi kypärästä löytyy monenmoista säätöä ja sen säätäminen kesken sparriharjoittelun ei ole mielekästä. Myös eri suojien säädöt ja sidonnat kannatta opetella kaikessa rauhassa.

Hammasuojat ovat ehkenpä tärkein yksittäinen varuste. Suojat eivät maksa paljoa ja niiden itselle sovittaminen ei ole iso homma, mutta ne voivat osoittautua treeneissä sitäkin arvokkaimmiksi. Käytä aina hammassuojia!

Todo: Linkitä video yläpuolelle ja liitä kuvat alle

Alasuojien sidontaohje (Thai Style)

Laita alasuojat paikoilleen ja sido kaksi narua lantiosi taakse. Aloita sitominen aivan kuin solmisit kengänauhoja (älä kuitenkaan tee rusettia) ja kiristä.

 

 

Tämän jälkeen kierrä nämä kaksi narua toistensa ympäri selkäsi takana.

 

 

 

Kun narut on kierretty toistensa ympärille (varmista, että narut ovat edelleen tukevasti lantion ympärillä) ota kolmas naru jalkojesi välistä ja solmi se lantionarun kanssa aivan kuin aloittaisit kengännauhojen sitomisen(älä tee kuitenkaan rusettia)

 

 

Lopuksi tee vetosolmu ( toinen naruista jää lenkille). Alasuojat aukeavat helposti kun vedät lenkillä olevasta narusta.

 

 

 

Alasuojat ovat oikein paikoillaan jos ne eivät hölsky sivu- tai pystysuunnassa.

 

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑