Vyöarvot

Monien muiden kamppailulajien tavoin, myös potkunyrkkeilyssä harrastajat jaetaan vyötasoihin. Ottelija siirtyy seuraavalle tasolle täytettyään Suomen potkunyrkkeilyliiton määrittämät vyökoevaatimukset, sekä suoritettuaan erityisen vyökokeen.

Vyöarvot keltaisesta vihreään saa myöntää ainoastaan Suomen potkunyrkkeilyliiton alainen mustan vyön suorittanut henkilö, jolle liiton graduointivaliokunta on antanut graduointioikeuden. Sinisen ja ruskean vyön myöntää em. graduointivaliokunnan jäsen. Mustan vyön kokeeseen pääsyä tulee erikseen anoa ja sen voi suorittaa ainoastaan Suomen potkunyrkkeilyliiton kesäleirillä.

Harjoittelijat saavat otella virallisissa otteluissa vasta suoritettuaan oranssin vyön.
>> Suomen potkunyrkkeilyliiton vyökoesäännöt ja vyökoevaatimukset

Valkoinen vyö (6.KYU)

Valkoinen vyö on harjoittelijalla, joka osallistuu alkeiskurssille. Valkoista vyötä ei siis erikseen tarvitse suorittaa vyökokeella. Sen pitämistä ei myöskään yleensä vaadita.

  Keltainen vyö (5.KYU)

Keltainen vyö suoritetaan yleensä alkeiskurssin päätteksi. Se on ensimmäinen varsinainen vyö, joka suoritetaan vyökokeella. Osattava perustekniikan periaatteet.

Oranssi vyö (4.KYU)

Oranssin vyön voi suorittaa, kun on harrastanut lajia vähintään yhden vuoden yhtäjaksoisesti. Hallittava perustekniikat hyvin.

Vihreä vyö (3.KYU)

Vähintään kaksi vuotta yhtäjaksoisesti lajia harjoitellut. Vihreän vyön suorittajan on osattava potkunyrkkeilyn kilpailusäännöt, sekä tuntea eri painoluokat. Osattava ottelutekniikoita.

Sininen vyö (2.KYU)

Useamman vuoden yhtäjaksoisesti lajia harjoitellut. On suorittanut ohjaajakoulutuksen ja omaa kokemusta apuohjaajana toimimisesta.

Ruskea vyö (1.KYU)

Useamman vuoden yhtäjaksoisesti lajia harjoitellut. On suorittanut potkunyrkkeilyn tuomarikurssin ja omaa kokemusta arvostelutuomarina toimimisesta kansallisista potkunyrkkeilykilpailuissa.

Musta vyö (1.DAN)

Tuntee kaikki potkunyrkkeilyliiton alaiset kilpailumuodot on omaa pätevyyden toimia tuomarina kaikissa liiton alaisten kisojen kilpailumuodoissa. Pääsyä vyökokeeseen on anottava kirjallisesti ja vähintään yhden mustavöisen henkilön suosittelemana.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑